Opzet

Een Sustainable Policy Lab is een tweedaagse brainstorm. We organiseren verschillende Labs met elk een ander onderwerp, maar met elke keer dezelfde unieke opzet. Lees hier meer over het concept en deze opzet.

Wat is een Sustainable Policy Lab?

Tijdens een Sustainable Policy Lab bedenk je samen met andere studenten en starters voor ministeries, provincies of gemeenten innovatieve beleidsmaatregelen die bijdragen aan de verduurzaming van Nederland.

We organiseren verschillende Sustainable Policy Labs met elk een eigen onderwerp en opdrachtgever. Meestal bestaat een Lab uit twee dagen waarin je relevante kennis van het huidige beleid op doet én vernieuwende beleidsmaatregelen bedenkt die Nederland verduurzamen. De innovatieve ideeën presenteer je aan vooraanstaande beleidsmakers.

Ideeën in de praktijk

De overheid gaat direct aan de slag met de haalbare ideeën die tijdens het Sustainable Policy Lab zijn bedacht.

Zo komen de innovatieve ideeën van jong talent binnenkort terug in het beleid én hebben zij direct impact op het verduurzamen van Nederland!

Multidisciplinaire teams

Tijdens elk Sustainable Policy Lab wordt de kracht van multidisciplinaire teams ingezet. Deze unieke combinatie van studieachtergronden speelt een grote rol in het bedenken van out-of-the box ideeën.

Je leert in korte tijd ontzettend veel van elkaar en van de experts die jullie gedurende het hele traject begeleiden!


Programmaopzet

Elk Sustainable Policy Lab is anders, maar vaak bestaat het programma uit twee dagen. Op de eerste dag krijg je inzicht in het huidige beleid. Op de tweede dag gaan je met je team onder professionele begeleiding het creatieve proces in om nieuwe beleidsmaatregelen te bedenken.

Dag 1: Masterclass Beleid

De Masterclass is de start van het Sustainable Policy Lab! Op deze dag ontmoet je jouw teamgenoten en leren jullie de uitdaging kennen. Je krijgt een interactieve crashcourse beleid met inspirerende sprekers van de overheid. Aan het einde van de dag weten jullie alles over het huidige beleid en hebben jullie als team een plan van aanpak.

Dag 2: Innovatiesessie

Op deze dag helpen workshops en trainingen jullie om zoveel mogelijk out-of-the-box ideeën te bedenken. Jullie krijgen de juiste tools om al die ideeën om te zetten in concrete én innovatieve beleidsmaatregelen. Zowel coaches voor creatieve begeleiding als inhoudelijke experts staan voor jullie klaar.

Presenteer je idee

Aan het einde van het Sustainable Policy Lab presenteer je innovatieve maatregelen aan vooraanstaande beleidsmakers. Zo kan de overheid direct aan de slag met de haalbare ideeën die zijn bedacht.