Veelgestelde vragen

Hier vind je alle informatie over het Sustainable Policy Lab! Is iets toch nog niet helemaal duidelijk? Stuur dan een mailtje naar info@sustainablemotion.nl.

Wat is het Sustainable Policy Lab en hoe werkt het?

Het Sustainable Policy Lab bestaat uit twee dagen waarin 24 deelnemers in multidisciplinaire teams relevante kennis op doen tijdens de Masterclass Beleid en tijdens de Innovatiesessie vernieuwende beleidsmaatregelen bedenken, die de overheid verder helpen.

 

Masterclass Beleid

De Masterclass is de start van het Sustainable Policy Lab! Op deze dag ontmoeten de deelnemers elkaar en leren zij de uitdaging kennen. Ze krijgen een interactieve crashcourse beleid met inspirerende sprekers van de overheid. Aan het einde van de dag weten zij alles over het huidige beleid en de verschillende perspectieven van de stakeholders. Ook hebben alle teams een plan van aanpak en zijn zij klaar om aan de slag te gaan.

 

Innovatiesessie

Op deze dag helpen workshops en trainingen de teams om zoveel mogelijk out-of-the-box ideeën te bedenken. Ze krijgen de juiste tools om al die ideeën om te zetten in concrete én innovatieve beleidsmaatregelen. Zowel coaches voor creatieve begeleiding als inhoudelijke experts staan voor hen klaar.

 

Presenteren van idee

De teams krijgen de kans om de door hen bedachte ideeën te presenteren aan vooraanstaande beleidsmakers. Zij nemen deze ideeën mee bij het maken van nieuw beleid. Grote kans dat je jouw ideeën terug ziet in overheidsbeleid en impact hebt om de verduurzaming van de maatschappij!

 

Het gehele programma biedt begeleiding door experts en diverse workshops en trainingen, die helpen om in een korte tijd een bijzondere prestatie neer te zetten. Meer weten over de opzet? Check het hier!

Voor wie is het Sustainable Policy Lab?

De overheid daagt studenten en starters met alle studieachtergronden uit om tot vernieuwende ideeën te komen. Ben je geïnteresseerd in duurzaamheid, het bedrijfsleven of beleid? Dan is het Sustainable Policy Lab iets voor jou!

Heb ik voorkennis over duurzaamheid of beleid nodig?

De overheid is op zoek naar ideeën die buiten de gebaande paden leiden! Specifieke voorkennis over duurzaamheid of beleid is dan ook niet nodig, tijdens de Masterclass met een crash course beleid word je voorzien van alle nodige kennis om deel te kunnen nemen. Bovendien word je ingedeeld in een multidisciplinair team vol met verschillende waardevolle skills en kennis!

Wat levert deelname mij op?

Tijdens het Sustainable Policy Lab ontwikkel je jezelf op professioneel niveau en heb je een directe impact op het bedrijfsleven. In een multidisciplinair team werk je aan innovatieve oplossingen waar de overheid écht wat aan heeft!

Het programma biedt begeleiding door experts en diverse workshops en trainingen, die je helpen om in korte tijd een bijzondere prestatie neer te zetten. Je doet dus in korte tijd relevante praktijkervaring op. Daarnaast kun je rekenen op een waardevol en inspirerend netwerk.

Doe mee en:

  • Bedenk ideeën die worden meegenomen door de overheid
  • Ervaar beleid maken in de praktijk
  • Draag bij aan het verduurzamen van Nederland

Kortom; het Sustainable Policy Lab levert je in korte tijd veel relevante kennis en ervaring op. Daarnaast heb je ook een directe impact!

Hoe werkt de aanmeld- en selectieprocedure?

Let op: deze informatie geldt specifiek voor het Sustainable Policy Lab met het thema: met bedrijven naar een circulaire economie.

Je schrijft je individueel vóór 21 december in via het inschrijfformulier. Bij de inschrijving stuur je je je CV mee en schrijf je een korte motivatie aan de hand van 2 vragen.
De organisatie selecteert uit alle aanmeldingen maar 24 kandidaten op basis van hun CV en motivatie, dus zorg dat je opvalt! Alle geselecteerden krijgen na selectie (op 7 en 8 januari 2019) een uitnodigingsmail. Als je geselecteerd bent, heb je 24 uur de tijd om op deze uitnodiging in te gaan, hierna vervalt de uitnodiging. Als je bent geselecteerd, word je uitgenodigd voor de Masterclass op 18 januari, waar je je team ontmoet en aan de slag gaat.

Schrijf ik me individueel of met een team in?

Je schrijft je individueel in voor het Sustainable Policy Lab. Natuurlijk kun je ook je vrienden aansporen om mee te doen, maar er is geen garantie dat jullie samen in een team worden geplaatst. In totaal worden 24 deelnemers geselecteerd en opgedeeld in 8 teams van 3 personen. Je wordt ingedeeld op basis van ervaring, studieachtergrond en woonplaats. Zo krijg je een leuke mix van teamgenoten die elkaar perfect aanvullen! Tijdens de Masterclass leer je jouw teamgenoten kennen.